Jerneja Bogataj Kukovič, dr. med.

Jerneja Bogataj Kukovič, dr. med.

Jerneja Bogataj Kukovič, dr. med.

spec. družinske medicine

Jerneja Bogataj Kukovič je iz medicine diplomirala leta 2012 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Strokovni izpit je opravila takoj naslednje leto (2013), specializacijo iz družinske medicine pa zaključila leta 2019. Tekom specializacije je opravljala kroženje in prakso v ZD Ljubljana, na UKC Ljubljana in pri različnih ljubljanskih koncesijskih zdravstvenih ustanovah.Po zaključeni specializaciji se je zaposlila v Zdravstvenem domu Medvode.

 

O svojih cepljenjih je z nami delila sledeče:

 

“Za cepljenje proti KME sem se odločila še kot študentka medicine, ko sem opravljala vaje na Infekcijski kliniki v Ljubljani. Ko vidiš mladega človeka, ki je bil prej zdrav, potem pa zaradi enega majhnega okuženega klopa leži na intenzivi in se ne ve, kako bo okreval, zame odločitev ZA cepljenje proti KME res ni bila več težka.

 

V času pred epidemijo covid-19 sem zelo rada potovala (in upam, da bomo kmalu spet), tako da sem se pred potovanji še dodatno zaščitila tudi s cepljenjem. Prav tako nisem želela tvegati v nosečnosti, saj sem se odločila ZA cepljenje proti gripi in oslovskemu kašlju. Sicer pa se tudi vsako leto cepim proti gripi.”