Preventivna cepljenja za podjetja

V letu 2019 je bilo pri zaposlenih delavcih zabeleženo 16.242.330 dni nezmožnosti za delo. V povprečju je tako vsak dan bolniško odsotnih kar 44.523 oseb, kar Slovenijo umešča v sam svetovni vrh po številu bolniških odsotnosti.

Za te odsotnosti so poleg kroničnih obolenj, starševskih odsotnosti in drugih zdravstvenih težav krive tudi enostavno preprečljive nalezljive bolezni, ki zaposlene prizadenejo vsako leto oz. vsako sezono.

S pravočasnimi ukrepi, rednimi izobraževanji na področju higiene in varstva pri delu ter rednim preventivnim cepljenjem, lahko delodajalci občutno zmanjšajo število dni bolniške odsotnosti svojih zaposlenih.

Ključna cepljenja za zdrav kader

Če želimo, da naš kader ostane zdrav in zaščiten pred okužbami, lahko zanje priskrbimo redna letna oz. sezonska cepljenja pred najpogostejšimi domačimi nalezljivimi boleznimi. Mednje gotovo spadajo:

Poleg tega v tem času vsi nestrpno pričakujemo, da bo mogoče cepljenje proti koronavirusni okužbi za širšo populacijo, ki bo prišla na vrsto pozno v letu, zato pa je toliko bolj izpostavljena možni okužbi.

Kako poteka naročanje za podjetja v ambulanti MediSal?

Za dodatna vprašanja in naročanje se lahko obrnete na naše administrativno osebje: